Skip to main content

R. A. Torrey skriver: ”Ska vi bedja med kraft, måste det ligga intensivt allvar i vår bön. Det är något som gång på gång framgår av vad Bibeln säger. Läs tex. Rom 15:30: ’Och nu uppmanar jag eder, mina bröder, vid vår Herre Jesus Kristus och vid vår kärlek i Anden, att bistå mig i min kamp, genom att bedja för mig till Gud.’

Det ord som här översätts med ”bistå” är ”sunagonizo”. ”Agonizo” kan översättas med ”kämpa”, ”strida” eller ”brottas”, och egentligen skulle denna vers kunna översättas så: ’Nu uppmanar jag eder, mina bröder, för Jesu Kristi skull och vid vår kärlek i Anden, att ni brottas tillsammans med mig i era böner till Gud för mig.'” (Effektiv bön av R. A. Torrey)

Vid den väckelse som kom över byn Kroksjö utanför Lycksele så berättas det att en kvinna i byn kämpade i bön för sina 11 barn och för dem som bodde i byn gång på gång ute i häststallet. Hon bjöd också hem pastorer till sitt hem för att de skulle predika i byn. Över 80 procent av byns invånare blev troende.